Fore (foor)!

Info11.08.2021

Muistutus FORE-huudon tärkeydestä. Olemme saaneet useita yhteydenottoja, joissa on kerrottu ”läheltä piti tilanteista”, mutta valitettavasti myös golfpallon tuottamista vammoista. Syynä näihin on ollut se, että FORE on jäänyt huutamatta.

Olemme myös kuulleet kentällä paljon FORE-huutoja, joten iso kiitos niistä. Kovalla vauhdilla lähtevä golfpallo voi pahimmillaan aiheuttaa vakavia vammoja. Siksi turvallisuudesta ei missään tilanteessa voida golfkentällä tinkiä.

FORE-huuto ei koskaan ole liioiteltua, jos sillä voimme välttää vahingot toiselle pelaajalle. Jos pallo lipsahtaa reilusti sivusuuntaan, toisen väylän puolelle tai muuhun mahdolliseen ihmisten oleskelusuuntaan tai jos et tiedä mihin pallo lähti, on koko peliryhmän kuuluva FORE-huuto tarpeen. Se, että uskomme/toivomme, ettei lyönti kuitenkaan yletä toiseen pelaajaan, ei oikeuta olla huutamatta. Pallo voi ottaa yllättävän ”pompun”, joten lopputulos voi olla aivan jotain muuta mitä odotimme.

Tässä vielä ohjeita turvalliseen pelaamiseen:
• Laita pallo peliin vasta kun edellä kulkeva ryhmä on riittävän etäällä
• Seuraa pelikavereiden lyöntejä ja valmistaudu huutamaan FORE-huuto
• Kun itse kuulet huudon FORE, suojaudu välittömästi joko mailojesi tai kärryjesi taakse, mahdollisesti läheisen puun taakse tai kyyristy mahdollisimman pieneksi kylki huutosuuntaa kohti samalla kun suojelet käsillä päätäsi.
• Pyri aina sijoittumaan siten, ettet joudu ryhmäsi muiden jäsenten pelilinjalle
• Jos pallo kaikista varotoimista huolimatta karkaa ennalta arvaamattomaan suuntaan ja uhkaa muita pelaajia tai sivullisia, on lyöjän velvollisuutena välittömästi huutaa kantava FORE-huuto.
• Pelaajien on kannettava vastuunsa myös kentänhoitajien turvallisuudesta. Kentänhoitajalla on kentällä aina etuoikeus. Voit jatkaa peliä vasta, kun hän on antanut siihen luvan esimerkiksi kädenheilautuksella.

Turvallisia pelejä kaikille talmalaisille! Olkaamme kaikki valmiina FORE-huudon käyttöön jokaisella kierroksella, jokaisella väylällä niin omalla kuin vieraskentälläkin.

Kirsi Rastas, kapteeni
Tarja Satuli-Kukkonen, ladykapteeni