Golf Talman herrasmiesgolfari 2019

GT ry, Naiset14.10.2019

Joka kausi naisjäsenet äänestävät herrasmiesgolffaria. Tänä vuonna äänestettiin 8. herrasmiesgolffari.

Herrasmiesgolffari palkitaan kauden päätteeksi kiertopalkintosilinterihatulla ja Ranskassa määräalueella viinistä tislatulla rypäleviinapullolla. Toki tuo rypäleviina on kypsynyt tammitynnyreissä useita, useita vuosia ja takaa näin hyvän mielen herrasmiehelle.

Vuoden 2019 herrasmiesgolffari on Jyrki Holla. Onnittelut Jyrki!

Jyrkiä kuvailtiin tänä vuonna sanoilla: kannustava, positiivinen, superpeliseuraa, hauska, huomaavainen, naistoimikunnan ”luottopakki”, jne.

Haastattelimme Jyrkiä äänestyksen jälkeen ja näin hän kuvailee golfharrastustaan:

1. Milloin olet suorittanut green cardin ja missä

Sain kortin vuonna 2012 Talman Par 3-kentällä. Kurssin veti Helena Safo ja meitä oli kolmen oppilaan porukka kaksipäiväisellä viikonloppukurssilla.

2. Harrastaako muut perheessäsi golfia?

Vaimoni Katja on harrastanut golfia noin vuoden pidempään kuin minä. Golf meillä molemmilla aktivoitui kovasti vuonna 2015, jolloin meillä oli ensimmäistä kertaa Talman pelioikeus. Katjan tytär, Åsa, aloitti lajin viime vuonna. Omat lapseni olen saanut kokeilemaan lajia kerran pron opastamana, mutta heitä ei kärpänen puraissut – vielä.

3. Pelaatko kotimaassa muilla kentillä kuin Talmassa? Pelaatko ulkomailla?

Olen pelannut kotimaassa ehkä noin 15 eri vieraskentällä vuosittain. Talman ohella suosikeiksi ovat nousseet kotiseudulta Oulusta Virpiniemi ja tästä lähempää Linna Golf. Olen myös pelannut ulkomailla viikon tai kaksi viime vuosina. Tänä vuonna golfkohteet olivat Tunisian El Kantaoui, Espanjan Almerimar ja Costa Brava. Lisäksi tänä vuonna on ollut kaksi reissua Viron kentille, joista jälkimmäinen syyskuussa Anna Golf Tour -palkittujen GT Leidien vahvistuksena EGCC:n huippukuntoiselle kentälle.

4. Kilpailetko?

Kilpailen satunnaisesti. Talman kisoista osallistun ehkä vajaaseen puoleen ja yksi kisakauden kohokohdista on heinäkuinen Samppanjaa ja mansikoita. Kesän viikkokisoihin en valitettavasti ehdi osallistua. Tykkään erityisesti scramblesta ja siihen joukkue muodostuu perhepiiristä.

5. Mitä pidät tärkeänä golfkierroksella?

Hyvää peliseuraa, rentoa meininkiä ja liikkumista puhtaassa ulkoilmassa. Lämmin sää ja oman pelin sujuminen – edes joskus – on sitten ekstraa.

6. Seuraatko ammattilaisgolfia? Jos kyllä, kuka on suosikkisi?

Kyllä seuraan TV:stä viikoittain, kun kausi on päällä. Suosikkipelaajia on useita. Herrasmies Philiä olen seurannut vuosikausia, jo ennen omaa lajin pariin tulemistani. On toki muitakin suosikkeja, esimerkiksi Tiger, Brooks, Dustin ja Henrik. Kaikkia kotimaisia ET-pelaajia tulee seurattua ja heidän onnistumisistaan on helppo olla iloinen.

7. Mitä ajattelet saamastasi herrasmiesgolffaritittelistä?

Tämä on arvokas titteli, kiitos! Olen tavannut Katjan kiskomana paljon teitä äänestäjiä, olette suurenmoisia! Erityiskiitos Katjalle, joka toi minut lajin pariin. Vielä kun oppisin joskus pelaamaan yhtä hyvin kuin vaimo… Olen tavannut myös paljon Talman herrasmiesgolffareita ja totta kai haluaisin nautiskella GT Leidien huomionosoituksen meidän kaikkien huomaavaisten ja kannustavien herrasmiesten kesken!

Näemme sitten arvon Leidit ensi kesänä ykköstiillä!

Vielä kerran onnea Jyrki ja hyvää loppukautta kaikille – kyllä se ruoho alkaa jälleen vihertää ensi keväänä!

Edellisten vuosien herrasmiesgolffareiksi on valittu:

2018 Timo Länkelä
2017 Pasi Metsänheimo
2016 Ville Suvivuo
2015 Risto Pyykönen
2014 Pertti Nick
2013 Kari Salminen
2012 Rainer Helling