Golf tekee hyvää ja edistää terveyttä monipuolisesti

GT ry08.07.2024

Golfissa yhdistyvät liikunta, luonto ja sosiaalisuus – se tekee hyvää monin tavoin. Ulkoilmassa pelatessa kävelet huomaamattasi 10 kilometriä kuluttaen jopa 2000 kilokaloria kierroksen aikana. Liikkuminen edesauttaa kunnon kohoamisen lisäksi myös unen ja painon hallintaan. Lajin merkittävät hyödyt esimerkiksi sydämen ja keuhkojen toiminnalle on todettu useissa eri tutkimuksissa. Golf auttaa pitämään niin kehon kuin mielenkin kunnossa. Jokainen meistä golfareista tuntee sen kropassaan ja voinee allekirjoittaa otsikon. Pelatessa ja pienen valkoisen pallon perässä ristiin rastiin kulkiessa kilometrejä kertyy, ja taskuun jää samalla hurja määrä muitakin terveyttä edistäviä hyötyjä.

Tiesitkö sinä, että 10 kierrosta golfia tarkoittaa muun muassa 100 kilometriä liikuntaa, noin 1000 lyöntiä, 140 000 askelta ja 2700 minuuttia mielen kehittämistä? Entä jos kierroksia olisikin 20? Tai golfkesiä useita? Kaiken kaikkiaan Golf Talmassa käveltiin vuonna 2023 isoilla kentillä n. 620 tuhatta kilometriä ja Par3 kentällä n. 30 tuhatta kilometriä*! Matkana se tarkoittaisi, että on kävelty Suomi päästä päähän n. 560 kertaa.

Liikunnan tuomien fyysisten hyötyjen lisäksi golf tarjoaa harrastajalleen apuja myös henkisen hyvinvoinnin edistämiseen. Huolitelluissa ympäristöissä pelattava peli virkistää mieltä ja auttaa jättämään päivän murheet taakseen. Lyöntien suunnittelu ja laskeminen kierroksella taas ovat oivallista muistin huoltoa.

Golfissa merkittävässä osassa on myös yhteisöllisyys. Pelikaveri kierrokselle löytyy aina, ja aktiivinen seuratoiminta on golfyhteisöille sydämen asia. Golf on elämän mittainen harrastus – se tarjoaa onnistumisia ja haasteita meille jokaiselle.

Oma hyvinvointi ja terveys ovat investointeja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Miltä kuulostaa, jos haastaisit itsesi pelaamaan 5 kierrosta enemmän tänä kesänä? Tai laskemaan kaikki golfkentällä viettämäsi ulkoilmatunnit? Golf on yksi parhaista tavoista tehdä tämä investointi.

Golfin ehdoton etu on peli – liike, liikunta ja sitä kautta myös terveyshyödyt tulevat osin huomaamatta. Pelataan ja nautitaan pelin tuomista hedelmistä jälkeen päin! Ehkä kerrotaan kaverillekin tai haastetaan hänet mukaan.

Ja joskus kun bunkkeri yllättää tai metsä kurvaa eteen, kannattaa muistaa, että kaikki golfsuoritukset lisäävät terveysvaikutuksia. Eli enemmän lyöntejä, enemmän terveysvaikutuksia.

* 18-r kentillä n. 62.000 kierrosta, kävelty matka n. 10 km, Par3 kentällä n. 11.000 kierrosta, kävelty matka n. 3 km.