Henkilökuvassa golfvalmentaja Lasse Tynkkynen

(tyhjä)09.08.2015

 

Mitä teet Golf Talmassa?

Vastaan valmennustoiminnasta Golf Talmassa. Golfkurssien, yksityisopetuksien, yritysryhmien ja valmennusryhmien lisäksi työnkuvaani kuuluu valmennuksen suunnittelu ja organisointi.

Kursseja järjestämme niin vasta-alkaneille kuin pidempäänkin pelanneille. Valmennuksessamme Golf Talmassa on pelaajia vasta-alkajista aina edustusryhmiin. Kurssien lisäksi on mahdollista myös varata yksityistunteja. Trackman-analyysit ovat olleet suosittuja pidempään pelanneiden kanssa.

Mihin valmennuksessa keskitytään?

Uskon määrätietoiseen ja pitkäaikaiseen toimintaan. Selkeää linjaa seuraamalla saadaan aikaan myös tuloksia. Golfin oppiminen vaatii kärsivällisyyttä sekä säännöllistä ja laadukasta harjoittelua. Valmennuksessa ja kursseilla huomioimme aina myös pelaajien lähtötason ja yksilölliset kehittämiskohteet.

Miten päädyit golfvalmentajaksi?

Ensimmäisen kerran kokeilin golfia Lahden yhdeksän reikäisellä Mukkulan kentällä, jonka vieressä perheeni asui. Matkani golfvalmentajaksi alkoi 90-luvun alussa perinteikkäässä Lahden Golfissa, jossa valmensin monta vuotta. Vierumäelle siirryin 2000-luvun alussa ja sen myötä matkani jatkui myös Golf Talmaan.

Parasta valmentajan työssä?

Parasta valmentajan työssä on se, että valmentaminen on hauskaa ja nautin työstäni edelleen. Hienointa mielestäni on nähdä pelaajien kehittyvän sekä löytävän palon pelaamiseen ja harjoitteluun.

Miten tullaan paremmaksi pelaajaksi?

Laadukas ja riittävä harjoittelu on avainasemassa. Jos pelaajalla on haasteita pelissään, tulee harjoittelua ohjata oikeaan suuntaan eikä ainoastaan lyödä rangella. Golfuran alusta alkaen on tärkeää keskittyä tekemään oikeita asioita sekä peruslyönnissä että muilla osa-alueilla. Kehittymisen kannalta oleellista on, että pelaaja antaa itselleen aikaa omaksua lyöntiin tehdyt korjaukset ja hyväksyy sen, että pienenkin muutoksen sisäistäminen voi viedä pidemmän aikaa.