Henkilökuvassa golfvalmentaja Petteri Nykky

Opetus17.07.2015

Mitä teet Golf Talmassa?

”Toimin Vierumäen kautta Pro:na Golf Talmassa. Toimin valmentajana, ja henkilökohtaiset valmennettavani pelaavat Naisten Eurooppa kiertueella sekä maajoukkueessa. Lisäksi vedän edustusjunioreita, naisia, midejä ja yksityistunteja. ”

Miten päädyit Golfin pariin?

”Ensimmäisen kerran kokeilin pelaamista vuonna 82, vaihto-oppilasvuotenani Amerikan Yhdysvalloissa. Isäntäperheeni pelasi golfia, ja jatkoin pelaamista aina Yhdysvalloissa käydessäni. Vuonna 87 päätin aloittaa pelaamisen Suomessa, ja välittömästi kävin myös tarvittavat koulutukset ja aloitin valmentamisen.”

Miksi Golf?

”Golf on aika haastavaa. Tärkeä osa kokonaisuutta on se, että osataan teknisesti lyödä palloa, mutta tilanteiden vaihtelevuus tuo aivan uudet haasteet peliin. Koskaan ei tule vastaan kahta samanlaista kierrosta, tai tilannetta, vaan pallo makaa nurmella aina eri tavoin. Kentän kallistus ja matka vaihtelevat, ja tuovat uusia haasteita oman pelin suunnitteluun. Se että vaihtuvista tilanteista huolimatta pelaaminen saadaan optimoitua niin, että pallo saadaan mahdollisimman vähillä lyönneillä reikään, asettaa haasteita —ja golfista löytääkin haasteita loppuelämäksi.”

Miten klubipelaaja voi kehittää pelaamistaan?

”Yksityistunneilla voidaan kehittää tekniikkaa, mutta tärkeää on myös harjoitella tunnilla opittuja asioita. Vain määrätietoisen harjoittelun myötä voidaan saada aikaan kehitystä, varsinkin jos lähdetään tekemään jotain muutoksia pelaamiseen —paluu vanhaan svingiin käy helposti, jos uusia toistoja ei harjoitella tarpeeksi. Tunneilta voi saada arvokkaita vinkkejä myös siihen, miten pelaajan kannattaa lähestyä palloa.”

Mikä on parasta golfvalmentajan työssä?

”Kivointa on se kun saan annettua sellaisia vinkkejä, ohjeita tai neuvoja jotka auttavat pelaajaa onnistumaan lyönnissään, ja pelaaja alkaa nauttia pelaamisesta. Valmentaminen on pitkäjänteistä työtä, ja pelaajien kehittymistä on mukava seurata.”

Yksityistunteja voi tiedustella Petteri Nykkyltä: 040 187 7706