Hyvää huhtikuuta talmalaiset!

GT ry, Kapteeni20.04.2023

Ilmat lämpenevät ja samoin golfkauden avaus Talmassa lähestyy päivä päivältä. On siis aika ensimmäisen kapteenin tervehdyksen.

On jännittävää, mutta myös ilo ja kunnia saada ottaa Talman kapteenin viitta harteille. Kaikki eivät minua vielä tunne, joten pieni alustus kuka olen. Aloitin golfin alakouluikäisenä ja lopulta minulle ehdotettiin osallistumista tsemppi tourin kilpailuihin. Siitä alkaen golfkentillä on tullut pyörittyä jo lähes 20 vuotta ja siitä suuren osan kiertäen kilpailuja aina junnukisoista Finnish tourille asti. Tällä hetkellä kalenteri antaa myöden Mid Tourin osakilpailujen kiertämiseen. Harjoittelu sekä muu puuhailu ja oleminen Talmassa on osa minua, joten tulen olemaan tuttu näky klubilla. Aina saa tulla kyselemään, vetämään hihasta tai mukaan kierrokselle.

Nyt kelien lämmetessä halu kentille on kaikilla kova, osa varmasti käynytkin jo avoimilla kentillä tai meidän Par 3:lla. Master ja Laakso aukeavat nyt tulevana perjantaina 21.4. Pari päivää vielä niin päästään nauttimaan pelaamisesta omilla kentillä. Nyt heti kauden alussa, ja meillä usein muutenkin, kentät ovat usein täynnä. Pyytäisin kaikkia kiinnittämään huomiota pelinopeuteen, jotta kierros etenee sujuvasti. Odottelulta tuskin täysin vältytään, mutta pysytään edellä menevän ryhmän perässä ja päästetään tarvittaessa sopivassa kohtaa nopeampi ryhmä ohitse. Aivan ensimmäisestä kierroksesta alkaen päästään myös korkkaamaan uusittu Masterin 1. väylä. Toivottavasti pallot löytävät uudelle väylälle aiempaa paremmin, eivätkä eksyile 7. reiän viheriölle.

Niinpä haluankin muistuttaa meitä kaikkia huolehtimaan kentästä nyt kauden alusta lähtien. Varsinkin uudet vasta käyttöön otetut alueet ovat herkempiä kulutukselle, joten muistattehan korjata divotit ja muut lyöntijäljet väyliltä. Haravoikaa bunkkerit, jotta teidän ja meidän muiden on niistä mukavampi pelata. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, korjatkaa alastulojäljet viheriöiltä. Haluamme pelata hyväkuntoisilla ja tasaisilla viheriöillä, joten auttakaamme kentänhoitohenkilökuntaa pitämään kenttämme kunnossa. Näin nautimme enemmän golfista, ja jälkipelit pompuista viheriöillä vähenevät.

Tervehtikää vastaantulijoita, niin tuttuja kuin tuntemattomia, sekä menkää rohkeasti pelaamaan uusien tuttavuuksien kanssa. Pitäkää hauskaa, huomioikaa kanssapelaajat sekä nauttikaa pelistä ja toistenne seurasta. Muistakaa myös jälkipelit terassilla ja käykää herkuttelemassa uuden ravintoloitsijan antimilla!

Toivotan kaikille erittäin hyvää alkavaa golfkautta 2023!

Golfterveisin
Elias Haukka, kapteeni