Joukkue-SM-kisoista mitaliuutisia!

GT ry, Kilpailut02.10.2023

Kauden päättävät ikäryhmien joukkue-SM-kisat saatiin pelattua 16.9.-17.9. Talman joukkueilla kilpailut menivät vaihtelevasti, mutta kirkkaimpina tähtinä säkenöivät, ja ehkä myös ennakkoon selkeimmillä mitaliodotuksilla kisoihin lähtenyt M50-joukkueen pelaajat.

Naisten mid-joukkueella kierrokset lauantaina tuulisessa ja kosteassa säässä Yyterin hienolla kentällä olivat raskaat. Fourball ei sujunut täysin odotusten mukaan, mutta foursomen tulos tyydytti parivaljakkoa. Singeleissä riitti taisteltavaa ja tuloksetkin olivat sen mukaiset. Maja Selin kertoi lopuksi kuitenkin viikonlopun olleen kokonaisuutena kiva ja kiitti vielä kilpailutoimikuntaa.

Kanava golfissa N50-joukkue pelasi vaihtelevasti. Fourball sujui upeasti parivaljakolta Tuija Lindvall ja Tiina Kukkonen-Suvivuo. Kilpailujen hankalimmassa pelimuodossa eli foursomessa kirjoitettiin sitten hieman erilaista tarinaa ja joukkue putosi kärkitaistelusta. Lopulta singelikierrosten jälkeen lopputuloksissa joukkue oli lopulta 14. ja tavoite sijasta 7. jäi haaveeksi.

Kymen golfissa mid-miehet lähtivät aamupäivällä lentoon Tomi Montellin ja Eetu Sepposen johdolla fourballissa, olihan pari jo tuloksessa -4 hieman ennen loppua, mutta maalissa tuloksessa kuitenkin -2. Heidän hyvää suoritustaan komppasivat Tero Kosusen ja Elias Haukan par-tuloksessa pelattu nelipallo, joilla peli ei aivan odotuetusti sujunut ja korttiin lipsahti birdien kaveriksi yksi bogi. Foursomeihin lähdettiin hyvillä mietteillä, mutta tulokset saivat Via Dolorosan soimaan kaiuttimista illalla. Uutta virtaa haettiin ja taisteluhenkeä mitaleille haettiin illalliselta, ja singeleissä pelit sujuivat kaksijakoisesti. Elias Haukka pelasi päivän parhaan ja Jukka Happonen kaksi lyöntiä heikommin, ja kun taas Kosusella ja Sepposella ei ollut mono syönnillään osittain älyttömille lipunpaikoille kovassa tuulessa. Lopulta kotiinpäin lähdettiin Kotkasta mukana vain kokemusta ja kehitysideoita tulevaa varten.

Nokialla kisat sujuivat kirkkaimmissa merkeissä ja lopulta kotiin tuomisina olikin pronssimitali! Lauantain pelit sujuivat tiukasti johtajan perässä. Nelipalloissa pelit kulkivat parivaljakoilta Timo Pulkkinen ja Mäenpää sekä Sampo Laisi ja KImmo Hyvärinen tuloksin -1 ja +1. Iltapäivän foursomeissa puolestaan Laisi ja Hyvärinen loistivat parhaimpina ollen tuloksella par selkeästi ykkösiä. Pulkkinen ja Mäenpää suoriutuivat myös kiitettävästi, ja sunnuntaihin lähdettäessä sävelet olivat selvät, sillä tilanne oli tiukka ja kaikki niin sanotusti omissa käsissä.
Viimeisen päivän singeleihin oman lisämausteensa toi sääennusteet ja väliaikalähtöjen muuttuminen yhteislähtöön, jossa tiukimmin mitaleista taistelleet joukkueet pelasivat vielä eri ryhmissä. Jännitystä ja huhupuheita riitti siis aivan loppuun asti. Lopputulemana kolmas sija kaiken tämän jälkeen lämmittää varmasti, toki tavoite oli kirkkaimmassa mitalissa. Onnittelut M50-joukkueelle kokoonpanolla Kimmo Hyvärinen, Petri Jantunen, Tommi Kylä-Kaila, Sami Mäenpää, Sampo Laisi ja kippari Timo Pulkkinen!

Laitetaan päätöskilpailun yhteydessä mitalikahvit tippumaan M50 joukkeen sekä jo aiemmin kesällä reikäpelien SM-kultaa voittaneen Oskari Nikun kunniaksi!

Kilpailutoimikunta