Kapteenin kesäterveiset

GT ry, Kapteeni10.07.2024

Golfkesä on kääntynyt jo heinäkuun puolelle, ja sääkin muuttunut meille suomalaisille tutummaksi epävakaiseksi auringonpaisteen ja sateen vaihteluksi. Toisaalta kentät tuntuvat tykkäävän, mikä näkyy tasaisempina greeneinä ja paikka paikoin tuuheampina raffeina. Kentillä peli rullaa kivasti ja kierrosajat pysyvät kohtuullisina. Tietysti välistä tulee hitaampia kierroksia, mutta pääsääntöisesti kivasti kulkee. Mikäli oma ryhmä sattuu olemaan hitaamman puoleinen ja väliä tulee edellä pelaaviin ja takana tullaan aivan kintereillä, on suotavaa antaa ohituslupa. Koitetaan pelata ripeästi ready-golfia kuitenkaan hätäilemättä, niin pelinopeus pysyy jatkossakin hyvänä.

Kastelulaiteremontti on jo edennyt Masterin puolelle ja Laakso auennut kokonaisuudessaan. Heinät tuovat hyvää visuaalista ilmettä eikä remontin jäljet haittaa pelaamista. Greenit liukuvat kivasti ja alastulojälkiä on omaan silmään korjattu kiitettävästi. Tietysti aina niitä iltasella pelatessa näkyy, mutta jatketaan hyvällä tiellä ja muistetaan korjata jäljet greeneiltä. Lisäksi jaksan taas muistuttaa bunkkereiden haravoinnista lyöntien jälkeen. Liian monesti saan harmikseni huomata, että bunkkeria ei ole haravoitu ollenkaan tai vain vähän sinnepäin. Tsempataan tässä, jotta vältyttäisiin tilanteilta, joissa pallo on jonkun jalanjäljessä ja saa manata vielä sitäkin huonon lyönnin lisäksi.

Seuran edustuspelaajia on ollut kesä-heinäkuun vaihteessa tulessa junioreista senioreihin SM-lyöntipeleissä. U18-sarjassa Joel Himanen sijoittui neljänneksi ja tytöissä U21-sarjassa Pihla Pennanen kuudenneksi Aurinko golfissa. Heinäkuun alussa midien M40-sarjassa Talman lippua parhaiten piti ylhäällä Jukka Happonen sijoittuen jaetulle 8. sijalle rajussa ja vaihtelevassa kelissä Tapiolassa. Samana viikonloppuna Nordcenterin haastavissa olosuhteissa Kimmo Hyvärinen taisteli itsenä hienosti jaetulle 3. sijalle ja Pickalassa N50-sarjassa Tuija Lindvall pelasi upeasti pronssille, onnittelut! Talmaan siis menestystä usealta kiertueelta, jatketaan samaan malliin.

Kilpailukausi kiihtyy ja talmalaisia on liekeissä vähän joka puolella Suomea sekä tietysti meidän omissa kilpailuissamme. Viikonloppuna pelataan ikäkausimestaruuksista Laaksolla. Kaikille mestiksiin osallistuville hyviä lyöntejä ja nauttikaa kilpailemisesta. Tästä viikon päästä pelataankin sitten bestballia Kapteenin kannussa, jonka kilpailukutsu löytyy kilpailukenterista. Parivaljakko kasaan ja ottamaan mittaa allekirjoittaneesta.

Hymy huulilla paljon hyviä lyöntejä ja onnistumisen elämyksiä heinäkuuhun kaikille. Nähdään kentällä!

Swingaavin terveisin

Elias, kapteeni