Kisakausi käyntiin

Kilpailut09.06.2020

Kuva: Juha Hakulinen

Suomessa on saatu kilpailukausi pois lähtökuopista ja viime viikolla tulessa olivat Finnish Tourin pelaajat ja Finnish Senior Tourin uskolliset sotaratsut.

Finnish Tourin avauskilpailu pelattiin Hill Siden Hill-kentällä. Kenttä tarjoaa täydelliset mahdollisuudet birdie-iloittelulle ja mitä lyhyemmäksi maila menee, sitä paremmassa kunnossa sen kannattaa olla. Sateet häiritsivät kisaa jonkin verran, mutta keskeytyksiltä vältyttiin.

Parhaiten Talmalaisista onnistui Noora Komulainen (73-69-69, T2), joka joutuu pitämään taukoa varsinaisesta kiertueestaan (LET) maailmantilanteen vuoksi. ”Kiva saada kisoja alle ja saa pidettyä tuntumaa yllä tulevaa varten. On mukava saada tälläkin hetkellä jotain jota varten treenata”, Noora summaa. Voitto jäi tällä kertaa kahden lyönnin päähän, mutta peli näyttää olevan hyvin uomissaan ja tulevasta voi odottaa paljon hyviä suorituksia.

Viimeisenä pävänä Noora teki holarin väylällä numero 8. ”Matkaa oli 74 metriä, mutta ylämäkeen ja vastatuuleen 90m lyönti tuntui hyvältä. Lyönnin lähdettyä ainoa toive oli, että pallo ei spinnaisi liikaa ja tulisi griinin eteen”, Noora kertoo. Ei tullut ja itse ihmettelen ainoastaan sitä, miksi Noora ei tee enempää holareita. Talman harjoitusgriineillä pallot napsuvat kuppiin välillä jopa ärsyttävän kovalla prosentilla.

Muita Talmalaisia Naisten sarjassa olivat Ursula Wikström 72-71-75 (7) ja Nicola Fall 78-79 (MC).

Miesten sarjasta ei jäänyt kerrottavaa. Menestystarinat jätettiin tulevaisuuden pelikentille ja allekirjoittanut on jo unohtanut oman osallistumisensa kisaan itsetuntonsa suojelemiseksi.

Senior Tourin haasteita vastaanottamassa oli reilu kymmenpäinen joukko Talmasta. Parhaiten Nordcenterin Fream-kentällä onnistui Pasi Inoranta tuloksin 81-80 (T17). Vesisateen värittämä kisa oli omiaan ottamassa luulot pois heti kauden alkuun ja Freamin jälkeen lähes mikä tahansa muu Suomen kenttä tuntuu vain kevyeltä iltapäiväkävelyltä.

Peter ”Puhis” Puhakka