Muistokirjoitus: Jukka Sariola

Info16.03.2021

Golf Talma julkaisee Risto Kopun kirjoituksen Jukka Sariolan muiston ja Golf Talman eteen tehdyn työn kunnioittamiseksi. Kirjoittaja Risto Kopu oli Jukan läheinen työkaveri Golf Talman luottamustehtävissä. Kuvassa Jukka Sariola vuoden 2003 avauskilpailussa.

 

Golf Talma Oy:n hallituksen entinen puheenjohtaja Pyry Jukka Sariola menehtyi äkillisesti maanantaina 8. päivänä maaliskuuta kotonaan.

Jukka Sariolan puheenjohtajakausi ajoittui Talman yhteen merkittävimmistä vaiheista. Siihen aikaan Talmassa järjestettiin Suomen mittakaavassa merkittävin golftapahtuma, European Challenge Tour.

Kansainvälinen kilpailu sai suurta huomiota niin golfareiden kesken kuin myös mediassa. Lienee ollut ensimmäinen golftapahtuma, josta mm. televisio teki oman lähetyksen.

Tapahtuma oli erinomainen golfkoulu niin kenttäyhtiölle kuin seurallekin. Yhtiö sai oppia, mitä kansainvälisen tason golfkentältä vaaditaan, hyvää kentänhoito-oppia ja kentän virityksen merkitystä. Seura osaltaan tarjosi kisan läpi viemiseksi yli sadan henkilön talkoojoukon työpanoksen ja sai valtavasti oppia, miten iso tapahtuma järjestetään. Koko kolmena vuonna peräkkäin järjestetty tapahtuma onnistui hyvin ja oli erinomainen yhteishengen kasvattaja.

Challenge Tour nosti Golf Talman koko suomalaisen golfkansan tietoisuuteen. Talman maine hyvänä ja tasokkaana golfkeskuksena nousi korkealle. Vieläkin pelatessa kuulee vieraiden muistavan tapahtuman.

Jukka Sariola oli puheenjohtajana jämpti ja yhteistyöhaluinen. hänen sovittelevaa mutta päättäväistä tyyliään arvostettiin niin osakkaiden kuin seuran jäsenten piirissä. Voi sanoa, että yhteistyö pelasi, vaikka joistakin asioista saatettiin olla eri mieltä. Jukan työmarkkinajuristina saama ratkaisuhakuinen kokemus ja sovitteleva luonne saivat paljon arvostusta.

Muutama vuosi sitten alkanut vakava sairaus ja rankat hoidot eivät häntä lannistaneet. Vielä viime kautenakin hän pelasi aktiivisesti niin vaimonsa Tuulan kuin meidän muidenkin kanssa, yhteensä 60 kierrosta. Jukan kanssa oli ilo pelata, nopea ja määrätietoinen. Vielä kaiken lisäksi mukavaa seuraa.

Monet tulevat kaipaamaan Jukkaa. Toivottavasti siellä jossain on myös hyvät kentät.

Risto Kopu, tuolloin ry:n puheenjohtaja.