Nicola Fallille jälleen SM-mitali

Kilpailut30.07.2017

Golf Talman Nicola Fall voitti pronssia Botnia Golfissa käydyissä nuorten reikäpelin SM-kilpailuissa 21-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Kilpailun ensimmäisenä päivänä lyöntipelikarsinnassa viidenneksi +3 tuloksellaan sijoittunut Fall voitti puolivälieräottelussa Oulun Golfkerhon Hanna Matilaisen 1/0.

Huipputasokkaassa välierässä Nicola joutui taipumaan Ålands Golfklubin Emma Lindmanille 4/2. Molemmat pelaajat pelasivat upeaa peliä ja Nicolan saldoksi kuusitoista reikää kestäneeltä kierrokselta tuli 15 griiniosumaa, kolme birdietä ja kaksi kolmen putin bogia. Hän oli pelin päätyttyä yksi alle par tuloksessa. Lähes virheettömästi pelannut Lindman teki kierrokselleen kuusi birdietä ja yhden bogin.

Pronssiottelussa Nicola sai vastaansa tuoreen 21-vuotiaiden lyöntipelin Suomen mestarin Pickala Golfin Ida Horttanaisen. Nicola aloitti ottelun terävästi ottaen johdon käsiinsä toisella reiällä. Tästä eteen päin mentiin Nicolan johtaessa välillä kahdella ja välillä yhdellä reiällä, kunnes 13:nnella reiällä Nicolan kolmen putin bogin myötä Horttanainen tuli tasoihin. 14:nnellä reiällä Nicola joutui takaa-ajajaksi, mutta tasoitti pelin heti seuraavallla reiällä. 16 reikä tasattiin birdieillä ja Nicola vei 17:nnen parilla. Jännitys nousi huippuunsa kun 18:nnella Horttanainen upotti kuudesta metristä oman parinsa ja Nicola puttasi oman kaksimetrisen ohi. Ratkaisu syntyi ensimmäisellä jatkoreiällä (par 5), kun Nicola upotti kolme metrisen birdieputin.

”Tosi hyvä fiilis nyt, oli kyllä tiukka matsi Idaa vastaan. Jotenkin arvasin, että hän upottaa 18:nnella sen pitkän par putin. Sitten oli karmea tunne kun oma putti ei uponnut, mutta sain kasattua kuitenkin hyvin itseni ja upotettua sitten jatkoreiällä ratkaisevan birkun sisään. Tiesin, että se on upotettava muuten Ida kyllä laittaa oman lyhyemmän par puttinsa sisään ja sitten olis kisa jatkunut”.

”Peli oli koko kisan hyvää. Löin palloa hyvin, mutta kolme puttisia griinejä tuli liikaa ja varsinkin kahdessa vikassa matsissa annoin turhaan vastustajille reikiä niillä. En tosin ota kaikkia niitä omaan piikkiin, sen verran pomppuset ja huonokuntoiset griinit olivat, että välillä oli ihan arpaa meneekö sisään vai ei. Pääasia että vika ratkaiseva putti uppos. Nyt viikko treeniä ja sitten taas Taliin Erkkoon”, kertoi iloinen Nicola.

Pronssi oli Nicolalle jo kauden toinen, sillä heinäkuun alussa Hill Side Golfissa pelatuissa naisten reikäpeleissä hän otti myös kolmossijan.SM-kisojen osalta kausi on ollut melko menestyksekäs, kun kaikkiaan kauden viidestä osallistumastaan SM-kisasta palkintosijoja on tullut kolme: kaksi henkilökohtaista pronssia ja kultaa Golf Talman naisten joukkueessa seurajoukkueiden Suomen mestaruuskilpailuissa.

Kuvat: Raul Fall