Numerotiit otettu käyttöön

Info, Kenttä29.04.2022

Masterilla ja Laaksolla on luovutaan tiipaikkojen värikoodeista ja siirrytään kentän kokonaispituutta ilmaiseviin numeroihin.

Masterille on myös lisätty viides tiipaikka. Jatkossa Masterin tiit ovat 48, 52, 56, 60 ja 64. Laakson numerot ovat 47, 53, 57 ja 60. Luvut määräytyvät kentän pituuden mukaan kultakin lyöntipaikalta. Esim. luku 48 tarkoittaa, että kenttä on kyseisiltä tiipaikoilta pelattuna n. 4800 metriä pitkä (tarkka mitta 4825 m).

Masterilla kaikki uudet mitat ovat käytössä vasta myöhemmin kesällä, tiipaikkaremontin valmistuttua.
Ensimmäisinä aukiolopäivinä Masterilla käytetään vielä värillisiä tiimerkkejä (64 ja 60 =valkoinen/56=keltainen/52=sininen/48=punainen), kunnes uudet merkit saadaan käyttöön.

Uusien tiipaikkojen mukaiset väyläkuvat löytyy nyt kenttäesittelysivuilta; Master ja Laakso.

Muutoksen toivotaan kannustavan pelaajia vaihtelemaan käyttämäänsä tiipaikkaa. Valinnan voi tehdä esim. sääolosuhteiden, peliseuran, oman kunnon tai fiiliksen mukaan, mutta ennen kaikkea suosittelemme kaikkia pelaamaan kenttää itselleen sopivan mittaisena.

Kenttä on silloin sopivan mittainen, kun onnistuneiden lyöntien jälkeen pääset puttaamaan birdiä tai ainakin paria.

Tiipaikan valinnan on siis hyvä perustua pelaajan omaan lyöntipituuteen. Apuna valinnassa voi käyttää esim. tätä suuntaa antavaa taulukkoa: