Seuratuomarikurssi Nevaksessa

(tyhjä)15.04.2016

Nevas Golf järjestää lauantaina 23.4. seuratuomarikurssin johon on mahdollisuus myös Golf Talma ry:n jäsenillä osallistua.

Kurssin hinta on 60 euroa ja se sisältää koulutuksen lisäksi aamukahvin, lounaan ja tuomarikurssikokeen.

Ilmoittautumiset 20.4 mennessä suoraan Nevas Golfiin sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Seuratuomarikurssin päätavoite on opettaa kurssilaiset käyttämään sääntökirjaa. Päivässä ehditään käymään tärkeimmät säännöt läpi, mutta koko sääntökirjan tarkka läpikäyminen on luonnollisesti mahdotonta. Sääntöjä käydään läpi videoesimerkein ja vuorovaikutteisesti. Kaikki omalle kohdalle sattuneet tapaukset ovat enemmän kuin tervetulleita. Käydään läpi myös tuomarikoulutusjärjestelmä ja tuomarina toimimisen perusteita.

Ohjelma (noin klo):
8:45 Aamukahvi
9:00 Koulutuksen avaus ja tuomarijärjestelmä
9:15 Tuomarina toimiminen
9:45 Sääntökirjan käyttö ja määritelmät
10:30 Sääntöjen läpikäyntiä esimerkein ja videoin
11:30 Lounas
12:00 Sääntöjen läpikäynti jatkuu
14:30 Tuomaritesti (max aika 100 minuuttia). Hyväksytty testi on 55 /100 pistettä. Hyväksytyt saavat seuratuomarikortin.

Kurssille osallistujilta ei edellytetä mitään kokemusta tuomaroinnista vaan ainoastaan avointa mieltä ja kiinnostusta sääntöjen ihmeelliseen maailmaan. Säännöt kannattaa nähdä positiivisena mahdollisuutena myös oman pelinsä kehittämiseen eikä missään tapauksessa ”ryppyotsaisena pilkunviilaamisena”. Ennen koulutusta kunkin osallistujan toivotaan hankkivan sääntökirjan itselleen ja edes vähän tutustuvan siihen.

Kouluttajana toimii Golfliiton tuomarikouluttaja Timo Huvinen, joka on suorittanut R&A:n kansainvälisen golftuomarikurssin St. Andrewsissa Skotlannissa 2013. Hän toimii myös tuomarina ja kilpailunjohtajana Golfliiton järjestämissä ammattilais- ja amatöörikilpailuissa.