Talmalaiset toureilla – 1/2021 – Kisakausi hyvässä vauhdissa

Edustuspelaajat03.06.2021

Kotimainen kilpailukausi on jo polkaistu käyntiin monella saralla ja talmalaiset ovat päässeet edustamaan seuraansa rinta uudella logolla varustettuna. FT:llä kilpailuja on pelattu kaksin kappalein ja areenoina suorituksille ovat toimineet Nordcenterin Fream ja SHG:n Lakisto. Freamin hävyttömän vaativalla kentällä talmalaisista korkeimmalla lippua kantoi Oskari Nikku (73-75-73, 16.). Itse olen tyytyväinen, että pääsin ilman sydänkohtausta pois kyseiseltä baanalta. Jos haluaa testata pelinsä todellisen tason, suosittelen kyseistä kenttää testialustaksi.

Lakiston paperilla helpolla mutta todellisuudessa haastavammalla kentällä parhaiten sijoittui Peter Puhakka (67-74-77, T20) eli allekirjoittanut. Taktiikkani oli pelata ensimmäinen kierros hyvin ja sen jälkeen toivoa niin paljon sadetta, että kenttä olisi pelikelvoton. Näin voitto olisi irronnut mutta sadetanssini jäi ilmeisesti askellusta vaille vajaaksi. Lakistossa griinit olivat paria viheriötä vaille virheettömässä kunnossa ja huonoista sekä hyvistä puteista pystyi onneksi ja valitettavasti syyttämään vain itseään.

Talmalaisittain loistavia uutisia on ollut se, että myös naisiin on saatu Mid-kiertueelle osallistujia. Pääsin jututtamaan kahdessa ekassa kisassa parhaiten pärjännyttä Maja Seliniä. Maja oli sekä Ruukissa että Nurmijärvellä pelatussa kilpailussa sijalla 19. ”Kunhan saa pahimman kilpailujännityksen pois niin kyllä näistä kisoista tulee vielä parempia tuloksia”, Maja jutusteli treenien lomassa. Positiivista palautetta tulee myös siitä, että kisoihin on lähtenyt useampi talmalainen mukaan. Onhan se paljon mukavampi kiertää kisoja porukalla ja mahdollisesti saa pientä seuran sisäistä kisailuakin aikaiseksi. Toivottavasti jatkossa myös lisää naisia innostuu mukaan kiertämään Mid Touria.

Miesten Mid Tourilla on ollut talmalaisittain odotuksiin ja pelaajien osaamiseen nähden pieniä starttivaikeuksia. Yrittäjien määrästä ei jää ainakaan menestys kiinni ja onkin ilahduttavaa nähdä, että kummassakin ensimmäisessä kilpailussa on ollut taas kaksinumeroinen määrä osallistujia. Vuosaaren osakilpailussa parhaan kahden kierroksen hyväksytyn suorituksen pelasi uusi edustuspelaajamme Henri Pyykölä (76-78, T18). Väline-experttinäkin tunnettu Pyykölä otti siis paikkansa rivistössä ja antoi vähän tavoiteltavaa muille ”keskilihaville” seuraaviin koitoksiin.

Wiurilan birdiealttiilla kentällä paras talmalainen oli Jukka Happonen (77-70, T26). Toisen kierroksen tulos osoitti, että potentiaalia huippukierroksiin löytyy. Oman täysin epäpätevän analyysini perusteella Jukka on onnistunut toisella kierroksella hiljentämään vasemman aivopuoliskonsa toiminnan ja näin ylimääräisiä ajatuksia pään sisällä on ollut enää vain sormilla laskettava määrä.

Toivotan kaikille tasapuolisesti onnea ja menestystä seuraaviin kisoihin!

Peter ”Puhis” Puhakka