Talmalaisia maajoukkueisiin

Edustuspelaajat, Juniorit, Seniorit29.06.2022

Golf Talman Niklas Lindström ja Hannu Koskinen on valittu edustamaan Suomea golfin joukkue-EM-kisoihin. Lue alta Niklaksen ja Hannun kisakuulumiset.

European Boys Team Championship, GC St. Leon Rot, Saksa

Golf Talman Niklas Lindström Suomen joukkueessa

 

Alle 18 v. poikien joukkue-EM-kisat järjestetään heinäkuun alussa St. Leon Rotin golfklubilla Saksassa. Mukana on Euroopan 16 parasta maata, myös Suomi, jonka joukkueessa pelaa Golf Talman Niklas Lindström. Niklas on kilpapelaaja henkeen ja vereen, ja arvostaa mahdollisuutta saada edustaa Suomea. Hän on jo kokenut kisaaja, myös kansainvälisillä areenoilla, vaikka onkin vasta 17-vuotias.

Saksa on maana uusi tuttavuus

Saksassa lähellä Stuttgartia sijaitseva kenttä on Niklakselle uusi tuttavuus, samoin koko Saksa. Kenttää hän on nopeasti vilkaissut netin kautta, tarkempi tutustuminen tehdään harjoituskierroksen aikana ennen varsinaisia kisapäiviä. Pelimuodotkin ovat vielä epäselvät, mutta tavoitteet ovat jo kirkkaat. Minimitavoitteena Suomen joukkueella on säilyttää paikka 16 parhaan maan divisioonassa. – Parempaa lähdetään tottakai hakemaan, lupaa Niklas.

Paineen alla parhaimmillaan

Oman pelinsä vahvuuksista Niklas nostaa esiin yleisen pelin ymmärtämisen. – Tiedän mitä kentällä pitää tehdä, hän korostaa. Pelikirja tehdään kenttäkohtaisesti ja sitä myös noudatetaan. – Olen tiiltä varma, samoin wedgepelissä, hän lisää. Näiden vahvuuksien ansiosta Niklas on parhaimmillaan paineen alla, ja se jos mikä on hyvä ominaisuus kilpapelaajalle. Joukkueen muut jäsenet ovat hänelle tuttuja, monet hyviä ystäviä. – Samoilla maajoukkueleireillä olemme vuosien aikana tutustuneet, hän korostaa.

Niklaksen oma tavoite golfissa on ammattilaisuran saavuttaminen. Siksi näillä kisoilla on hänelle erityistä merkitystä. Menestys ruokkii harjoitusmotivaatiota ja matkaa kohti isompia kisa-areenoita. Golf Talma toivottaa menestystä kisaan Niklakselle ja koko Suomen joukkueelle.

Suomen joukkue

Oliver Ruutu, Archipelagia Golf
Viggo Talasmäki, Espoon Golfseura
Ville Virkkala, Espoon Golfseura
Saku Ellilä, Aurinko Golf Naantali
Niklas Lindström, Golf Talma
Roope Juslin, Golf Pirkkala

Valmentaja Jussi Pitkänen
Joukkueenjohtaja Ville Vaimala
Kapteeni Oliver Ruutu
Varapelaaja Arttu Kulmala, Aura Golf

 

Golf Talman Hannu Koskinen EM-kisoihin Italiaan

M75- joukkue-EM-kisat käynnistyvät ensi viikolla Italian Padovassa, ja kisoihin osallistuu GolfTalman Hannu Koskinen. Suomesta kisoihin matkaa tässä ikäluokassa nelihenkinen joukkue pääosin viime vuoden meriittien pohjalta. Hannu Koskinen voitti tasoituksellisen sarjan ja sai siten edustuspaikan. Nelikymppisenä golfin pauloihin joutunut konkari on jo kokenut EM-kisakävijä, samoin kuin muutkin suomalaisedustajat. – Olen ollut näissä ikäkausisarjoissa kisaamassa jo 12 vuoden ajan, kommentoi Koskinen. – Samoja kisoja on joukkuekavereiden kanssa pelattu, joten tuttuja kasvoja on matkalla mukana, hän lisää.

Haastavat olosuhteet odottavat

Valmistautuminen kisoihin sujuu pääosin omin harjoittein, mutta tällä viikolla joukkueet harjoittelivat yhdessä Ringside Golfissa. Pelituntuman lisäksi saatiin arvokasta tietoa kisapaikan olosuhteista, ovathan kovat helteet kiusanneet Etelä-Eurooppaa jo jonkin aikaa. Nesteytykseen ja suolatasapainoon on kiinnitettävä erityistä huomiota kun ollaan pitkiä aikoja yli 30 asteen lämpötiloissa. Tiistaina on harjoittelupäivä, keskiviikkona ja torstaina pelataan best ballia 2-miehisin joukkuein. Peliparin jäsenten paremmat tulokset lasketaan joukkueen pisteisiin. Viimeisenä kisapäivänä päästään pelaamaan singeleitä, jolloin kolmen pelaajan tulos lasketaan mukaan.

Menestymään lähdetään

Pandemiavuosien aikana kisoja ei ole järjestetty, mutta vuoden 2019 kisoissa yli seitsemänkymppiset toivat kultaa Suomeen. Odotukset ovat siksi korkealla tälläkin rutinoituneella joukkueella. Omasta pelistään Koskinen toteaa, että draivit ovat lyhentyneet, mutta sen vastapainona pallot löytyvät useammin pelialueelta. Ja me kaikki tiedämme, että se tulos tehdään lähipelillä. Toivotamme kaikkien golftalmalaisten puolesta erinomaista kisamatkaa ja menestystä peleihin.