Tuija Lindvallille hopeaa Suomen joukkueessa Espanjassa

(tyhjä)20.09.2016

Suomen joukkue on voittanut hopeaa Marisa Sgaravatti Trophyssä Espanjassa. Hopeajoukkueessa Suomea edusti Golf Talman Tuija Lindvall (vas.). Haastattelimme Tuijaa upean saavutuksen merkeissä. Tuija kertoi pelatun kilpailun olevan perinteikäs (jo 26. vuosi) naisamatöörien kilpagolfia edistävä turnaus, johon osallistua voivat 50-vuotta täyttäneet naiset, joiden tasoitus on 6,5 tai yli. Tänä vuonna osallitujia oli 16 euroopan maasta, yksi joukkue per maa. ESLGA-European Senior Ladies Golf Association toimii järjestäjänä yhdessä järjestävän maan ja clubin kanssa.

2016 Sgaravatti DSC_7889_01

Esitimme neljä kysymystä Tuijalle.

Oliko tämä ensimmäinen maajoukkue-edustuksesi?

Oli ensimmäinen maajoukkue-edustukseni. Tänä vuonna Suomen Golfseniorit eivät lähettäneet naisjoukkuetta EM-kisoihin ja tämä kisa oli korvaava tapahtuma.

Perinteinen miltä tuntuu kysymys urheilijalle. Miltä tuntui edustaa Suomea, pelata voitosta ja menestyä hienosti saavuttamalla hopeaa?

Oli tietysti upeaa saada kutsu joukkueeseen. Valinta tehtiin heinäkuun puolivälissä Finnish Senior Tourin käytyjen kisojen ja rankingin perusteella. Joukkueessa oli viisi pelaajaa lisäkseni: Anne Kokko, Pirjo Kortesoja, Marja Virtanen, Pirjo Sipronen ja Sointu Lassila. Kapteenina Teija Laitto.
Suomen edustaminen oli tietysti kunnia-asia ja aiheutti tavallista enemmän ”kilpailujännitystä”. Hyvä joukkuehenki edesauttoi hyviä suorituksia.

Kilpailun ratkaisu meni tiukille ja voittokin oli lähellä. Millainen kilpailumuoto oli ja miten tapahtumat etenivät kohti ratkaisua?

Pelimuotona oli kahtena ensimmäisenä päivänä lyöntipeli. Joukkueen kuudesta pelaajasta viisi pelasi ja neljän parhaan tulos laskettiin joukkueen tulokseksi. Tämän vaiheen jälkeen Italia johti, Suomi oli toisena, Espanja kolmantena ja Portugali neljäntenä.

Seuraavina kahtena päivänä pelimuotona oli reikäpeli, johon kaavio muodostui lyöntipelien perusteella. Ensimmäisenä päivänä saimme vastaamme Espanjan, Italia ja Portugali pelasivat toisesta finaalipaikasta. Voitimme Espanjan puhtaasti ja paikka finaalissa oli varma. Italia kukisti Portugalin ja saimme siis kokeneet Italiattaret vastaamme finaaliin.

Finaalissa joukkueet olivat tasaisia ja tiukkaa taistoa käytiin reikien voitosta. Lopulta neljä muuta matsia oli päättynyt tasatilanteeseen ja olin viimeisessä parissa vielä kentällä. Otteluni Isabella Chittoa vastaan meni jatkorei’ille ja lopulta hävisin toisella jatkoreiällä ottelun. Heti kisan jälkeen oli pettynyt olo, mutta myöhemmin hopea alkoi jo tuntua voitolta. Oli ehdottomasti tiukin tilanne jossa olen ollut golfurani aikana!

Ensi vuonna kisat ovat Italiassa. Ovatko golfin tavoitteesi siellä kirkastamassa Suomen mitalia kullaksi vai mitä ajattelet kilpagolfista omalta kohdaltasi?

Pidän kilpailemisesta ja aion osallistua jatkossakin Senior Tourin kisoihin Suomessa ja lähden mielelläni edustamaan Suomea, jos tulen valituksi joukkueeseen.

Lisätietoja kilpailusta: www.deporteandbusiness.com tai www.eslga.org>event>xxvi-marisa-sgaravatti

Golf Talma onnittelee Tuija Lindvallia upeasta saavutuksesta.