Uusi ilme ja logo Golf Talmalle

GT Oy, GT ry, Info, Pro shop09.04.2021

Golf Talman uusi visuaalinen ilme ja logo ovat nähneet päivänvalon. Ilmeen lähtökohtana on ollut halu modernisoida Golf Talman ilme tähän päivään ja saada se viestimään paremmin muun muassa yhteisöllisyyttä ja joukkuehenkeä. Uusi ilme pitää sisällään mm. uuden logon, värit, fontit ja kirjoitusasun sekä kuvakonseptin. Ilmeen tuonti eri materiaaleihin tehdään noudattaen suunniteltua graafista ohjeistusta.

Golf Talmassa uudistetaan parasta-aikaa myös uuden ilmeen mukaisia ja muutoinkin kokonaan uusia verkkosivuja sekä uutta verkkokauppaa. Visuaalinen ilme on nyt julkaistu, verkkosivut ja verkkokauppa julkaistaan hieman myöhemmin. Uuden ilmeen mukaiset materiaalit alkavat tästä eteenpäin ilmestyä vaiheittain mm. kentille, Pro shoppiin ja verkkoon.

– Halusimme ilmeestä entistä voimakkaamman ja tunteita herättävän, sellaisen mikä voisi olla urheilujoukkueen logo ja henkiä esimerkiksi urheilujoukkueiden pelipaitoihin liitettäviä tuntemuksia. Pelipaidan, jonka päälle vetämällä voi tuntea olevansa kiinteä osa porukkaa ja kokea kuuluvansa joukkueeseen, toteaa Golf Talman Ismo Haaponiemi.

Ilmeen on suunnitellut Iikka Koistinen Kuudes Kerros Oy:stä.

– Tunnusta väriä on lause mitä harvemmin kuulee golf-piireissä. Siksi halusin lähteä rakentamaan Golf Talmalle identiteettiä, josta siihen kuuluvat pelaajat voivat olla ylpeitä. Viitteitä haettiin joukkueurheilun puolelta ja värit vihreä, valkoinen ja musta tulevat näkymään vahvasti ilmeessä. Muista golfklubeista poiketen ainoastaan kauniit kentät eivät enää ole keskiössä, vaan intohimo pelaamiseen ja yhteisöllisyys tulee näkymään Talman ilmeessä ja kuvissa, sanoo Koistinen.

Alla on nähtävissä muutamia eri variaatioita uudesta ilmeestä.