Pihla Pennanen Amerikkaan

(tyhjä), Edustuspelaajat, GT ry27.09.2024

Golf Talman oma kasvatti Pihla Pennanen lähti elokuussa opiskelemaan ja pelaamaan yliopistogolfia USA:han. Opinahjoksi valikoitui Southern Illinois University (SIU), jossa edessä on neljä vuotta opiskelua ja paljon golfia. Saimme Pihlalta haastattelun, jossa hän avaa matkaan liittyviä tuntojaan ja siihen sisältyvää prosessia.

Onko sinulla ollut suunnitelma Yhdysvaltoihin siirtymisestä jo pitkään valmiina?

”Uraa en sen kummemmin ole suunnitellut, eteenpäin mennään kehityksen mukaan. Myöskin lähtö jenkkeihin tuli yllättäen. Olin sitä pohtinut useamman vuoden, mutta en mitenkään tosissani. Tämä kesä meni hyvin pelien kannalta ja Nordcenterin (Global Junior Golftour) kisan voiton jälkeen päätin, että mä lähden nyt, jos pääsen. Nyt olikin mun viimenen mahdollisuus lähteä, koska olin pitänyt jo yhden välivuoden lukion jälkeen.”

Kaikki kävi siis nopeasti?

”Urheilun ja koulun yhdistämiseen en oikeastaan nähnyt, tai ainakaan ajatellut muita vaihtoehtoja, kuin Yhdysvallat. Southern Illinois University eli SIU valikoitui minulle parhaaksi vaihtoehdoksi niistä vaihtoehdoista, joita oli. Koulu pelaa korkeinta yliopistotasoa, eli 1 divisioonaa ja joukkue vaikutti hyvälle, ja lisäksi sain myös hyvän stipenditarjouksen tältä koululta.”

Tuliko kiire kaikissa järjestelyissä?

”Isona haasteena oli todella tiukka aikataulu, päätin siis 6 viikkoa ennen ensimmäistä koulupäivää, mihin kouluun menen. Sitten oli edessä iso paperishow koulun ja NCAA:n suuntaan, sekä viisumia varten. Kaikki kuitenkin hoitui ja pääsin lähtemään ajallaan. Viisumin sain 3 päivää ennen lähtöä.”

Jännittikö lähteä matkaan?

”Vaikka oonkin aika päättäväinen ja itsevarma, niin saattoi silti olla ihan hyvä asia, että lähtö tuli niin äkkiä, ettei ehtinyt sen kummemmin miettimään. Nyt täällä ollessa, kunhan vaa menee ja tekee kaikki velvollisuudet, niin ei jää aikaa miettiä koti-ikävää. Viime talvena olin Etelä-Afrikkalaisen tuttavaperheen luona treenaamassa viisi viikkoa, tein reissun yksin ja se toi itseluottamusta.”

Mitkä ovat nyt tunnelmat ensimmäisen kuukauden jälkeen?

”Iso muutos arkeen on ollu. Tosi minuuttiaikataululla mennään, joka on rankkaa, mutta kuitenkin aina illalla jää aikaa hyvin rauhoittua ja sitä myötä olen saanut nukuttua hyviä yöunia. Kahtena päivänä viikossa aamulla 5.45 fysiikka treenit ja joka päivä golfia, paitsi yksi päivä viikossa treeneistä vapaa. Koulu on tavallaan helpompaa kuin Suomessa, mutta kotiläksyjen määrä ja painoarvo on suurempi.”

Omat vahvuudet golffissa?

”Vahvuudeksi golfissa koen, että tiukan paikan tullen oon hyvä pitämään hermot kasassa. Uusissa tilanteissa hermot saattaa vähä kiristyä liikaa, niinku esim. tänä vuonna junnu (U21) SM-kisoissa kärkiryhmässä vikana päivänä jännitti liikaa.”

Oletko harrastanut muita lajeja?

”Oon harrastanut pienenä jumppaa ja jääkiekkoa ja oon käyny myös uimakerhossa ja yleisurheiluviikkokisoissa. Golf on vaan jostain syystä aina pysynyt mukana sieltä 4-vuotiaasta asti eli nyt 16 vuotta. Golfissa kiehtoo se, että aina voi olla parempi pelaaja ja aina voi kehittyä ja jatkuva kehittymisen tunne pitää treeni-intoa yllä.”

Vinkkisi nuorille golffareille?

”Mihinkään ei oo kiire, käykää koulut ja hoitakaa se niin, että ette pois sulje sillä mahollisuuksia. Luottakaa itteenne ja menkää täysii kohti unelmia.”

Unelma?

”Tavallaan elän sitä jo nyt, mutta olisihan se hienoa, jos golffista tulisi ammatti muutamien vuosien päästä.”

Kotiseurasi Golf Talma?

”Olin kesätöissä neljänä vuonna kentän puolella, huippupaikka ja toinen koti!”

Toivotamme Pihlalle tsemppiä opiskeluun ja golftreeneihin sekä -kisoihin!